iCON Smart Home sistem

iCON automatika za grejanje i hlađenje razvijen sa strane NGBSH radi uspešno u više hiljada stanova. Takođe je i broj naših online korisnika je preko hiljadu.

Nadovezajući se na dugogodišnje iskustvo, prateći potrebe naših izvođača, korisnika i trendova smo razvili iCON-ov Smart Home sistem.

Ovaj sistem uspešno menja stavove u vezi pametnih kuća. Naša rešenja, posebno optimizovana za stambene zgrade nude napredna rešenja.

iCON Smart Home sistem nudi takva inovativna rešenja za stambene zgrade, koje pored posebne stabilnosti, bez potrebe održavanja su jedinstveni na domaćem tržištu.

Pored kontrole grejanja i hlađenja smo proširili naš sistem sa takvim pametnim rešenjima, sa kojima će stanovi u stambenim zgradama biti konkurentniji i efikasniji, ali i komforniji.

Za razliku od većine pametnih sistema, iCON Smart Home ne zahteva posebnu internet pretplatu, jer je daljiski pristup centralno omogućen. To znači ne samo da će pametna kuća biti svima pristupačnija, nego i rad, održavanje, servisiranje i pomoć mogu da se pruže mnogo lakše, brže i isplativije.

Ujedinjena kontrola, ujedinjene površine

Ljudi misle, da će obabir sistema pametne kuće rešiti probleme na više godina. Tek kasnije shvate, da se određene funkcije ne mogu rešiti proizvodima izabranog proizvođača, ili iako mogu, samo ograničeno, pa počinju da dopunjuju svoj sistem proizvodima drugih, nezavisnih proizvođača. Međutim oni imaju svoje mobilne aplikacije i ne mogu se povezati sa postojećim sistemom. Posle nekoliko meseci će otkriti, da svoj dom mogu da kontrolišu samo paralelno koristeći 4-5 različitih aplikacija. Odvojena aplikacija upravlja muzikom, druga za svetla i za roletne, treća za grejanje, interfon takođe ima svoju aplikaciju (u gorem slučaju se uopšte ni ne može da se pristupi daljinski).

Preispitalil smo sisteme pametnih kuća i razvili smo takav jedan proizvod koji se, zahvaljujući svom jedinstvenom hardveru, može se ugraditi jeftinije, lakše i brže od ostalih sistema, a koji je višestruko kompatibilan, što znači, da se može proširiti, nezavisno od brenda. Potpunu kontrolu kuće smo rešili vlastitim uređajima i otvorili kapije za proizvode drugih proizvođača.

Sve funkcije se mogu integrisati u naš interfejs, i sve te funkcije su dostupne i preko npr. "Apple Home Kit"-a bez potrebe za prebacivanjem između različitih aplikacija.

Pogodnosti za investitore

Pristupačan

Izrađujemo pametne stanove, koji zadovoljavaju potrebe naših kupaca, zadržavajući i mogućnost budućeg proširenja.

Malom investicijom se od standarnih stanova mogu napraviti stanovi premijum kategorije.

Mogu se koristiti uobičajeni prekidači. Nije potrebna kupovina specijalnih prekidača. Naši moduli se nalaze iza prekidača.

Naš sistem se oslanja na tradicionalni model elektroinstalacije.

Smart Home Ready izgradnja

Stanovi uvek ostaju moderni.

Pružamo širok spektar usluga, od pregovaranja, preko izvođenja, do puštanja u rad. Sve ostaje u jednoj ruci.

Korisnici će dobiti sistem nezavistan od proizvođača pametnih sistema. U bilo koje vreme može da se proširi uređajima većih proizvođača, investitorima pružamo sistemsko nezavisno rešenje.

Pametne funkcije se mogu kasnije ugraditi bez dodatnog pretvaranja sistema.

Izgradnja se vrši istovremeno sa iCON sistemom (upravljanje grejanjem i hlađenjem), pa su i troškovi ugradnje povoljniji.

Fleksibilan

Izgrađujemo pametne stanove u skladu sa potrebama kupaca.

Pri kupovini, ugradnju ne vrši investitor, već NGBS, samim tim troškove i zadatke zbog toga ne snosi investitor.

Naše usluge mogu se koristiti od porodičnih kuća do stambenih parkova sa stotinama stanova.

Modularni

Povezani elementi (lampe, prekidači, utičnice, itd.) se mogu lako proširiti u bilo kom trenutku prema potrebama investitora.

Zahvaljujući decentralizovanoj strukturi pružamo veću operativnu stabilnost.

Pogodnosti za kupce

Pristupačan

Sa NGBS iCON Smart Home sistemom dobijate sistem po najboljoj vrednosti na tržištu.

Prilagodljivost

Možete poručiti kontroler pametne kuće shodno vašim potrebama. Ukoliko želite jedinstveno rešenje, možete proširiti sistem po sopstvenim potrebama i budžetu pomoću "Smart Home ready" elektroinstalacije.

Brza ugradnja

Smart Home usluga može brzo da se ugradi (već u roku od jednog radnog dana može da se preda gotov sistem). Bilo kad može lako da se zameni ili da se proširi sistem.

Dugoročno vredan

Vaš stan će dugo niz godina ostati vredan. Ukoliko u buduće želite da prodate stan, novi vlasnik će moći po želji da proširi i menja postojeći sistem, čak i proizvodima drugih proizvođača.

Smart Home Ready model stan (60m2)

Potrebni uređaji

NGBS iCON 2 kontroler centralnog grejanja – 1 kom

Merenje temperature i vlažnosti vazduha. Mogućnost upravljanja grejanjem i hlađenjem po prostorijama i preko mobilnog telefona. Komunikacija sa kotlom.

NGBS iCON S-1 kontroler pametne kuće – 1 kom

Komunikacija sa Apple Home i Google Home sistemima.

NGBS iCON 200 termostat – 2 kom

Merenje temperature i relativne vlažnosti vazduha po prostorijama.

NGBS iCON S-2 modul za upravljanje svetlima – 5 kom

Daljinsko upravljanje svetlima, noćni režim, mogu se izraditi svetlosne slike (upravlja sa 2 strujnih krugova).

NGBS iCON S-4 modul za upravljanje roletnama – 2 kom

Upravljanje roletnama, mogu se povezati sa grejanjem. Mogućnost lokalne i daljinske kontrole.

Senzor pokreta – 1 kom

Potrebna za automatizaciju, kontrolu osvetljenja i sigurnosnih funkcija. Osnovna konfiguracija uključuje 1 senzor zbog alarma i kablovisanje za 3 dodatna senzora.

Komunikacioni kabl za Smart Home sisteme – 100 metara

CAT 5 kabel (UTP), ili J-y(st)y 2x2x0.8 komunikacioni kabl (četvorožilni)

Bežično proširenje bez granica

NGBS iCON Smart Home trenutno se može integrisati sa prozvodima šest velikih prozvođača (Apple, Google, Amazon, Loxone, Fibaro, Inels). Tokom integracije, prethodno instalirani uređaji će takođe biti dostupni u proširenom sistemu, a naša sopstvena aplikacija će moći da upravlja tim sistemima (na primer, prepoznavanje govora povezivanjem na Amazon Alexa ili Google Home-om)

Da bi se sistem održao proširivim, čak i ako za neke funkcije nije napravljeno pravo kabliranje, započeli smo razvoj našeg bežičnog mrežnog prolaza, koji može da se poveže i upravlja sa svim uređajima, koji komuniciraju preko "Z-Wave" protokola pametnih kuća. Više hiljada uređaja vrši komunikaciju preko ovog standardnog protokola, tako da svi mogu da prošire svoj sistem bežičnom bravom, senzorima ili drugim uređajima. Tim uređajima će se takođe moći da se upravlja preko mobilne aplikacije ili u podržanim sistemima (npr. Apple Home Kit). Nije neophodno instalirati aplikaciju proizvođača na mobilni telefon.

Jedino iCON sistem zna

Umesto pametnih stanova, pametna stambena zgrada

Pored pametnih stanova, NGBS Smart Home sistem je pogodan za stvaranje takvog sistema da stanovnici mogu pored funkcija svojih stanova da pristupe i zajedničkim funkcijama na nivou cele zgrade. Ove funkcije ne bi bile dostupne uz druge sisteme pametnih kuća. Pored toga, stanovnici se lako mogu integrisati sa drugim sitemima pametnih kuća, bez odricanja od funkcija na nivou stambene jedinice. Ove funkcije su opcionalno dostupni korisnicima (nisu dostupni u osnovnoj izgradnji). Nekoliko primera:

Interfon na mobilnom telefonu

Zvone dole, stanovnik ili član porodice je obavešten na svom telefonu, pože da vidi posetioca ili da razgovara sa njime, čak i ako je udaljen na hiljade kilometara. Ako želi, može i da ga pusti unutra.

Optimizacija upotrebe lifta

Lift će se pozvati kada stanovnik sa 5. sprata uđe u podzemnu garažu, tako da ne moraju da čekaju.

Ulaz

Posle očitavanja registarske tablice, automatski se otvaraju vrata, nema potrebe za rukovanje karticama i spuštanjem prozora.

Punjenje

Rad i merenje električne stanice dodeljene stanovniku. Količina koji se dodaje zajedničkom trošku. Ako se istovremeno puni više automobila, punjenje će se započeti pametno, kako se mreža ne bi preopteretila.

Plaćanje zajedničkih troškova

Zajedničkim troškovima možete upravljati i platiti ih putem mobilnog interfejsa kuće, zajednički predstavnik može slati poruke i sazvati sastanak uz pomoć aplikacije.

Daljinski pristup bez pretplate na žični internet

Jedinstvena karakteristika našeg sistema, da mu nije potreban žičani pristup internetu u stanu. Dostupnost kontrole grejanja i funkcija pametnih stanova pruža centralna internet usluga kuće.

Ovaj sistem je zatvoren, pa su na njemu dostupne samo informacije potrebne za daljinski pristup. Novi koncept sprečava brojne greške i nepotrebnu komunikaciju s kupcima, stanovnici ne moraju da se pobrinu da obezbede internet za stan, pravilno povežu kontrolu grejanja i sistem pametne kuće na internet.

Sistem će biti dostupan čak i ako kupac ima prustup samo mobilnom internetu. Centralizovanom kontrolom može da se otkloni značajan deo izvora grešaka. Daljinski pristup je omogućen preko sigurnih šifrovanih kanala.

Mašinstvo i pametna kuća u jednoj ruci

Kordiniranje različiti dispiplina gradnje sa različitim izvođačima je uvek značaja izvor grešaka u obavljanju poslova koju zahtevaju zajedničku saradnju. Rad i stabilnost sistema zavise od saradnje kompanije za mašinstvo i kompanije za proizvodnju pametnih kuća. Lako može se desiti, da u slučaju greške dve kompanije ukazuju jedno na drugu, a popravljanje greške može biti skup i dugotrajan proces.

Mi držimo u istoj ruci kontrolu grejanja i Smart Home sistema od dizajna preko konstrukcije do puštanja u rad. Investitori i generalni izvođači treba da su u kontaktu sa jednom kompanijom, čime se znatno pojednostavljuje komunikacija i smanjuju se problemim pri ugradnje sistema. Još jedna prednost, da se sistemom grejanja i hlađenja i sistemom pametne kuće se upravlja preko jedne površine, tako da nema potrebe za integracijom.