Vrhunski sistem grejanja i hlađenja nikada nije bio pristupačniji

NGBSH

NGBS je jedan od najdinamičnijih kompanija za planiranje i proizvodnju sistema za površinsko greanje i hlađenje. Osnovana 2013. godine i od tada postala jedna od najvažnijih učesnika na tržištu.

U slučaju novih investicija, od izuzetnog je značaja izbor ekonomičnih i komfornih sistema grejanja i hlađenja, a kod postojećih objekata, zamena zastarelih tehničkih rešenja. Nije pitanje da li je potrebna modernizacija, već optimalno rešenje i način na koji se ona može što pre realizovati. EU standardi, principi i Nacionalni akcioni plan za energetsku efikasnost strogo regulišu energetsku racionalizaciju budućih i postojećih zgrada. Značajne uštede energije mogu se postići samo uz ozbiljnu dodatnu stručnost, precizno skaliranje i visokokvalitetne, inovativne proizvode.

Da bismo se suočili sa ovim izazovima, stvorili smo New Generation Building Solutions Hungary Kft. Rešenja koja nudimo nisu samo proizvod ili usluga. Osnovna delatnost NGBS Hungary Kft. je usmeren na održiva, štedljiva i savremena građevinska rešenja. Osnovni pravac razvoja su nam sistemi nisko temperatrurnog površinskog grejanja-hlađenja, to jest poda, zidova i tavanica, dimenzionisanje, projektovanje i marketing. Na teoretskom sistemu ispitujemo održivost, uštedu energije i povrat investicije, tako da možemo predložiti najbolje rešenje u odnosu cene i kvaliteta.

Naši sistemi se u potpunosti pridržavaju sertifikata Green Building (LEED, BREEAM, DGNB). Preko naših saradničkih partnera, pružamo visokokvalitetnu i sveobuhvatnu uslugu od dizajna preko implementacije i rada. Za našu profesionalnu reputaciju i uspeh projekata implementiranih u proteklih 10 godina se možemo zahvaliti podršci renomiranih arhitekata i inženjera.

Glavne aktivnosti

 • Proizvodnja i distribucija površinskih sistema grejanja i hlađenja
 • Računarska pomoć za sisteme površinskog grejanja i hlađenja
 • Konsultantske usluge, povećanje energetske efikasnosti zgrada
 • Izrada simulacija energetske efikasnosti i udobnosti:
 • Simulacija potrošnje energije celokupne zgrade (IDA ICE)
 • Simulacija toplotne udobnosti (IDA ICE)
 • ClimaDesign
 • CFD simulacije
 • Energetska revizija, energetska sertifikacija
 • Tehnički nadzor nad projektima
 • Inovativni razvoj proizvoda
 • Dizajn i proizvodnja sistema specifičnih za projekat

Naš tim

Naš tim je sastavljen od mladih, visoko kvalifikovanih inženjera.

Desetogodišnje iskustvo u oblasti površinskog grejanja/hlađenja i stotine realizovanih projekata čini nas pouzdanim partnerom za investitore, arhitekte i građevinske inženjere.

Uvek se trudimo partnerima i klijentima pružimo kompletnu i najpovoljniju ponudu, pa smo tako stvorili i blisku saradnju sa drugim specijalizovanim kompanijama i proizvođačima kako bismo u potpunosti osigurali pouzdana rešenja.

Naši partneri su arhitekte, inženjeri HVAC-a, energetski inženjeri, specijalisti za simulacije i specijalisti balansiranja hidraulike.

Otvoreni smo za nove izazove i uvek spremni za pronalaženje inovativnih rešenja na najsloženije i neuobičajene zahteve klijenata.

Sve je počelo u Mađarskoj

Osnivač i tvorac NGBS-a. Posle 14 godina provedenih kod multinacionalnih kompanija, 2013. godine je osnovao NGBS. Zahvaljujući dugogodišnjem poverenju i ličnom kontaktnom kapitalu uspešno lansiranje i dinamičan rast kompanije su bili ubrzani. Jedna od najvažnijih stvari je očuvanje steknutog poverenja, jer kako i poslovica kaže: "Poverenje dolazi peške ali odlazi na konju". On vodi kompaniju duž ovih linija i ispunjava sve želje svojih partnera. On smatra da je podrška domaćih mladih inženjera važna stvar, tako da je uvek spreman da pruži šansu mladim talentima i kao predsednik fondacije trudi se da mlade ljudie podržava još kao studente, buduće inženjere. Zbog konstantnih ideja i razvoja, nema zaustavljanja, pa je, osim mađarskog tržišta, osvajanje stranih tržišta takođe ozbiljan cilj.

Žolt Banko

generalni direktor

Jo Renato

glavni građevinski inženjer

Glavni tehnički oslonac NGBS-a. Dugogodišnji kolega sa Žoltom, savršeno se dopunjuju. Neki od partnera šaljivo kažu: „To što Žolt obeća, Renato stvori“. Malo je ljudi sa njegovom stručnošću u ovom poslu. Bavi se površinskim grejanjem/hlađenjem već više od 10 godina. Hiljade porodičnih kuća i stotine hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora je prošlo kroz njegove ruke.